”Det är vi som jobbar med att informera kommunernas invånare” – hör Omid Rezvani Foto: Mikael Assmundsson, SVT

Spelberoendegruppen: ”Kommunerna borde göra mycket mer”

Uppdaterad
Publicerad

Hjälpen till personer som hamnat i spelberoende varierar mycket mellan landets kommuner och regioner. Det berättar Omid Rezvani, ordförande i den ideella riksorganisationen Spelberoendegruppen. Enligt honom har Västerbottens kommuner mycket arbete kvar att göra.

Omid Rezvani har under 13 år arbetat med ideell hjälp till personer som hamnat i spelberoende. Han har i sin riksförening skaffat sig en överblick av hur vården till folk med spelberoende ser ut över, i stort sett, hela landet.

Skellefteå kommun sticker ut som det goda exemplet i Västerbotten, andra kommuner informerar knappt sina invånare var det finns hjälp att få:

Spelberoende

– Det är vi som jobbar med det över hela länet. Det borde sedan januari 2018 vara tvärtom, säger Rezvani som gärna samarbetar med fler kommuner.

Var är man bäst?

– Jag har flera exempel på var Västerbotten skulle kunna hämta mycket kunskap och erfarenhet. En kommun är Eskilstuna som tillsammans med Sörmlands region jobbar väldigt tätt och har hittat ett samarbete som fungerar mycket väl tillsammans med vår verksamhet, säger han.

Hör honom berätta i klippet.

Här kan du söka hjälp för spelberoende

• Ta kontakt med socialtjänsten i din kommun

• Kontakta din vårdcentral, se mer på 1177.se

• Spelberoendegruppen i Umeå och Skellefteå

Riksorganisation för spelberoende och anhöriga

Tystnadsplikten är vår viktigaste princip

Telefon: 072 – 366 76 76 (Ej SMS)

Email: hjalp@spelberoendegruppen.com

www.spelberoendegruppen.com

Stödlinjen för spelare och anhöriga

Spärra dig

Du kan spärra dig från spelsidor och spelställen genom tjänsten spelpaus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelberoende

Mer i ämnet