Foto: TT

Sportchef klar för damsatsningen

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK:s nystartade damlag har gjort klar med en sportchef. Det blir Jörgen Granlund som ansvarar för satsningen på ideell basis nästa säsong.

I slutet på förra veckan gick Skellefteå ut med att föreningen startar en damsektion som kommer drivas tillsammans med Clemensnäs HC. Satsningen måste byggas från grunden och är ett led i att bidra till stadens jämställdhetsutveckling.

– Ambitionen är att tjejerna ska trivas i klubben och jag tror att detta kan berika vår verksamhet – för alla som växer upp är jämställdhet en viktig fråga för framtiden. Vi ser damhockeyn som en utveckling, sade P-A Israelsson, klubbdirektör för Skellefteå AIK, till SVT då.

Vill nå SDHL inom 3-5 år

Nu har Skellefteå hittat en tidig pusselbit till bygget. Jörgen Granlund, engagerad i damhockeyn under 10 år, axlar ansvaret som sportchef.

– Nu påbörjas arbetet med organisationen runt laget, budgeten och rekryteringen av spelartruppen. Då det gäller spelartruppen så har intresset varit stort. Resan har just startat och självklart är målet att ta sig till SDHL inom 3-5 år, säger Granlund till lagets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.