Arkivbild. Malin Moström, Hanna Marklund och Frida Östberg är några av de forna stjärnorna som ingår i jubileumslaget. Foto: TT

Stjärnspelare återvänder till UIK – för en kväll

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Marklund, Frida Östberg och Malin Moström tog så väl SM-guld som vann Champions League med Umeå IK under lagets glansdagar. Samtliga har lagt fotbollskorna på hyllan – fram tills nu. Till veckan kliver de återigen in på planen iklädda UIK:s lagtröjor när en jubileumsmatch ska spelas.

Umeå IK firar 100 år som förening och för att uppmärksamma detta anordnar man en jubileumsmatch på onsdag. Gårdagens UIK möter Dagens UIK och man laddar upp inför en riktig fotbollsfest.

I jubileumslaget kommer många av de forna stjärnorna att ses och coach för laget kommer ingen mindre än lagets före detta tränare Andrée Jeglertz att vara.

– Det känns som en ära att jag blivit tillfrågad. Det blir härligt att träffa spelarna igen och prata lite gamla minnen, säger han på klubbens hemsida.

LÄS MER: UIK har förlorat alla landslagsspelare

Han kom till Umeå IK 2004 och han ledde laget till bland annat fyra SM-guld under deras glansdagar. I fjol åkte laget ur damallsvenskan och huserar numer i damernas elitetta. Men Jeglertz tror ändå att dagens UIK kan bli ett tufft motstånd för de forna stjärnspelarna.

– Även om det finns några som fortfarande håller igång så vore det väl märkligt om vi kunde vinna, säger han, skrattar och fortsätter:

– Samtidigt vet jag hur det kommer kännas inför matchen när jag sitter där i omklädningsrummet med de här spelarna. Jag vet så väl vilken karaktär alla har – de kommer att vilja vinna matchen, säger Andrée Jeglertz på klubbens hemsida.

TV: Se guldkornen från Umeå IK:s guldår

Det kommer att vara gratis inträde när jubileumsmatchen spelas på Umeå Energi Arena Sol onsdag den 9 augusti.

Här är de forna spelarna som återvänder

Målvakter: Ulla-Karin Rönnlund, Malin Reuterwall.

Backar: Anna Paulson, Elin Landström, Hanna Marklund, Frida Östberg, Sofia Eriksson, Rita Chikwelu.

Mittfältare: Malin Moström, Emmelie Konradsson, Anna Briell (Ström), Maria Nordbrandt, Linda Dahlqvist, Johanna Andersson, Therese Kapstad.

Forwards: Anna Sjöström Amcoff, Madelaine Edlund, Emma Ericsson (Lindqvist), Hanna Sandström.

Dessa har lovat att komma och heja: Maria Bergkvist, Hanna Ljungberg, eventuellt Hanna Folkesson.

Källa: Umeå IK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.