Stödboende dröjer i Sorsele – socialchefen kritisk

Publicerad
Det finns inget stödboende för funktionshindrade, LSS-boende, i Sorsele – och beslutet om att starta ett dröjer. Detta är socialchefen kritisk till.
– Det är frustrerande, säger Ann-Christin Linder, socialchef på Sorsele kommun.

Ett LSS-boende ska ge personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar möjlighet att leva så likt andra människor som möjligt. I Sorsele finns inget LSS-boende men det finns ett antal ungdomar som bor i egna lägenheter eller hos sina föräldrar som har behov av ett sådant boende.

På socialkontoret i Sorsele fanns sedan tidigare diskussioner om att starta ett LSS-boende. För ett år sedan lämnades också ett medborgarförslag om boende in. Socialchefen hoppades därför att det skulle komma ett politiskt beslut snabbt – men inget hände.

– Jag hoppas att vi ska få igång ett bra boende som kommer att locka de som har behov att flytta in, säger Ann-Christin Linder, socialchef på Sorsele kommun.

Kommunalrådet: ”Det här måste vi skynda på”

Kommunledningen säger att man behandlar frågan men att detaljer som antal platser och om man ska bygga nytt eller inte fortfarande diskuteras. Och kommunalrådet har förståelse för att beslutet dragit ut på tiden.

– Jag förstår hennes synpunkter och det är klart att det här måste vi skynda på men vi är en liten kommun med begränsade möjligheter så vi måste utreda ordentligt, säger Kjell Öjeryd (V), kommunalråd i Sorsele.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sorsele

Mer i ämnet