Ett trasigt tåg orsakar stopp i tågtrafiken mellan Umeå och Lycksele. Problemet förväntas vara löst i början av nästa vecka. Foto: SVT

Stopp i tågtrafiken mellan Umeå och Lycksele

Publicerad

Tåget som trafikerar sträckan mellan Umeå och Lycksele har gått sönder. Nu ersätts tåget med buss – ända fram till början av nästa vecka.
– Vi har svårt att få fram reservdelar och det är därför det tar tid att reparera tåget, säger Tor Kangas, vid Norrtågs driftcentral.

Det var i måndags tågtrafiken ställdes in på grund av att det enda tåget på sträckan är trasigt. Den långa reparationstiden beror enligt Norrtåg på att tåget är dieseldrivet.

Även tågtrafiken på Botniabanan mellan Örnsköldsvik och Umeå har haft problem i veckan på grund av skadade fordon och fordonsbrist. Det ska dock vara åtgärdat och trafiken ska nu rulla på som vanligt.

– Tåg har stannat efter banan och vi har fått bogsera dem till Umeå. Allt har slagit till samtidigt så det har det varit lite struligt på Botniabanan i början av veckan, säger Tor Kangas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer