Per-Åke Gustavsson, arrendatorn av Sorsele River hotell. Foto: SVT

Stor satsning på hotellet planeras

Publicerad

Den nuvarande arrendatorn av Sorsele River hotell, Per-Åke Gustavsson, vill köpa hotellet av kommunen och satsa drygt 20 miljoner kronor på en utbyggnad till femtio rum.

Behovet av boende i Sorsele kommer att öka under byggtiden av den planerade vindkraftsparken. Den nuvarande arrendatorn av hotellet i Sorsele ser stora utvecklingsmöjligheter under de kommande åren.

– Vi vill köpa hotellet för att kunna göra den satsning behövs för att kunna behålla våra kunder, säger Per-Åke Gustavsson, entreprenör.

Vill dubblera antalet rum

Per-Åke Gustavsson vill satsa hela 20 miljoner på hotellet och göra en ordentlig utbyggnad med 22 rum. Ungefär en dubblering av antalet rum hotellet har i dagsläget.

– Nu om vi får vindkraftsutbyggnaden och vi får ett förlängt kontrakt med vinterkunderna vi har så är det fullt möjligt, säger Gustavsson.

Kommunen vill sälja

Kommunalrådet ser positivt på planerna. Men vill betona att ännu är inga politiska beslut tagna.

– Det vore det bästa som hade hänt kommunen om han fick köpa det och utveckla hotellet. Det är alldeles för stora investeringar vi har andra investeringar vi måste göra, säger Kjell Öjeryd (V) kommunalråd i Sorsele.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraft i Sorsele

Mer i ämnet