Bildmuseet och Arkitekthögskolan sett från motsatt sida av Umeälven. Foto: JOHAN GUNSÉUS / TT

Stora delar av ledningen på Arkitekthögskolan hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Två av tre personer i ledningen för Arkitekthögskolan vid Umeå universitet lämnar sina uppdrag. Detta efter en längre tids turbulens.

SVT Nyheter har tidigare rapporterat om turbulens vid Arkitekthögskolan. Bland annat har det larmats om akuta arbetsmiljöproblem.

Nu väljer två av tre ur ledningen att hoppa av. Det är prefekten Ana Betancour och biträdande prefekten Anna Croon som lämnar sina ledningsuppdrag med två månaders varsel.

”De uppger som anledning till uppsägningen av sina prefektkontrakt att de upplever sig sakna det stöd från fakultets- och universitetsledningen som de behöver för att kunna leda och utveckla Arkitekthögskolan”, skriver Umeå universitet i ett pressutskick.

Fler andra lämnar samtidigt

Förutom prefekten och biträdande prefekten lämnar dessutom flera andra med höga befattningar.

”Fakulteten har inlett processen med att identifiera personer som kan fylla vakanserna och kommer att agera för att lösa den uppkomna situationen på bästa möjliga sätt”, skriver universitetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.