Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Joakim Berg på norrtåg förklara hur tågtrafiken och resenärer påverkas av strulet. Foto: Norrtåg/Anders Öhlund, SVT

Stora problem hos Norrtåg i Umeå – resenärer kan inte köpa biljetter

Publicerad

Norrtåg har stora problem med biljettbokningen. På grund av banarbeten kan man inte sälja biljetter med mer än någon dags framförhållning.

– Det är egentligen oförsvarligt, säger Joakim Berg, Norrtåg i Umeå.

Just nu är det stora problem att boka tågresor hos Norrtåg. Anledningen är att Norrtåg inte har fått information i tid om banarbete på sträckorna, och därmed kan man inte sälja biljetter.

– Om man går in på vår hemsida ser det ut som att tågen inte går, men det gör dom. Vi kan bara inte släppa biljetter med mer än någon dags framförhllning. Just nu kan man bara boka för imorgon, säger Joakim Berg.

Alla sträckor påverkas av strulet

I Västerbotten påverkas alla sträckor, söderut mot Örnsköldsvik och Sundsvall, inåt landet mot Vännäs och Vindeln och även resor norrut. Problem gäller även för trafiken i Norrbotten, Jämtland och Västernorrland.

– Vi har stora problem att sälja biljetter på lite sikt. Vi vet inte exakt hur tågen kan gå på grund av banarbeten och då kan vi inte släppa biljetter heller. 

Ska man gå på tåget och hoppas att det funkar ändå, utan biljett?

– Just nu är rådet till resenärer att ha lite is i magen. Du ska kunna boka din biljett med 1-3 dagars framföhållning. Kan du vänta till dess så kan du resa. Annars kan man köpa biljetter ombord hos Norrtåg, säger Berg.

Enligt prognosen kommer problemet kvarstå även nästa vecka, sedan hoppas Norrtåg hitta en lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.