Med informationskampanjer och sänkta priser hoppas Norrtåg få fler att lämna bilen hemma. Foto: Norrtåg/Pressbild

Norrtåg sänker priset – vill få fler att tågpendla

Publicerad

Nu sänker Norrtåg priset på pendlarkort mellan Vindeln, Vännäs och Umeå. Anledningen är att man vill få fler att åka tåg.

– Vi vill ge folk en möjlighet att testa att lämna bilen hemma i alla fall en gång i veckan. Det kan man spara pengar på och slipper leta parkering i Umeå, säger Joakim Berg som är kommunikationschef på Norrtåg.

Ett pendlarkort kostar nu 399 kronor, en tredjedel av priset för pendlare i Vindeln och en halvering för de som pendlar till och från Vännäs.

Förutom att sänka priset satsar också Norrtåg på lokala informationskampanjer och hoppas på samarbeten med arbetsgivare som kanske kan gå med på att deras anställda kan justera sin arbetstid utifrån hur tågen går.

– Vi kommer att vara ute och kampanja på ställen där många rör sig, vi vill ju nå de som aldrig prövat att tågpendla, säger Joakim Berg.

Idag är det bara en liten del av de som pendlar till och från Vännäs, Vindeln och Umeå som gör det med tåg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.