Tusentals utan ström i Skellefteå efter åskoväder

Uppdaterad
Publicerad

På grund av åska har det varit strömavbrott på flera håll i Skellefteå Krafts elnätsområdet under tisdagsmorgonen. Som mest var 20 000 hushåll utan ström. Klockan halv nio var merparten av problemen åtgärdade.

Åska slog ut Skellefteå Krafts elnät på flera håll under tisdagsmorgonen och upp till 20 000 hushåll har varit utan ström. Skellefteå Kraft har jobbat med att lösa problemet, och klockan halv nio på var merparten av driftstörningarna lösta.

– Vid halv åtta var det mellan 15 000-20 000 hushåll som var utan ström, men vid halv nio var det mesta löst. Däremot indikerar prognosen att åskan ska dra norrut, och vad det kommer innebära får vi se. Vi tar problemen när de kommer, men vår driftavdelning är beredda, säger Jenny fahlgren, kommunikationsstrateg på Skellefteå Kraft.

Vid 15-tiden på tisdagen var drygt 600 hushåll utan el, och så sent som vid 18-tiden på tisdagen var drygt 100 hushåll fortfarande strömlösa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer