Strömavbrott i Västerbotten – hundratals kunder blev utan el under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under lördag morgon var drygt 1 500 kunder hos Skellefteå Kraft utan el. För vissa kvarstod problemen långt in på eftermiddagen.

Det var främst länets norra delar som påverkades av lördagsnattens nederbörd.

– De rapporter vi fått från fältet är att avbrotten beror på den nyfallna, väldigt blöta nysnön tillsammans med kraftig blåst, sa Elin Ala, pressekreterare på Skellefteå kraft, på lördagsmorgonen

Vet ni när kunderna kan förvänta sig att ha strömmen tillbaka?

– Nej, vi kan inte ge någon prognos men vi jobbar förstås för att den ska vara tillbaka så snart som möjligt, säger Elin Ala.

Fortsatta störningar

Klockan 16.30 var 15 strömavbrott som uppstått under lördagsdygnet åtgärdade, men fortfarande återstod sex driftstörningar. Dessa berörde 264 kunder.

Även Umeå Energi rapporterade under natten mot lördag om en driftstörning för boende i Bjännsjö på grund av träd på ledning. Felet åtgärdades vid 01-tiden och berörde drygt 400 kunder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer