Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Zanna Nordberg/SVT

Studenten Karolina i Skellefteå tvingas bo på hotell – har lagt ut 13 000 kronor

Publicerad

För första gången någonsin klarar inte Skellefteå av bostadsgarantin – vilket gör att studenter står utan boende när terminen drar igång.

Karolina Hesoun från Linköping har tvingats bo på hotell de första veckorna. Totalt har hon lagt ut 13 000 kronor på boende de senaste två veckorna.

– Det känns jobbigt och det är en extra stress, säger hon.

Karolina Hesoun flyttade nyligen från Linköping till Skellefteå för att studera. På hemsidor hade hon läst om bostadsgarantin och kände ingen större oro för boende.

– Tidigare studenter skrev att de fått hjälp med tillfälliga bostäder, jag trodde jag också kunde få hjälp. Om man skryter över en bostadsgaranti borde det finnas något, säger Karolina Hesoun.

Bott på hotell

Men så blev det inte. Istället har hon fått tillbringa första tiden på ett hotellrum. Totalt har hon tillbringat två veckor på hotell och lagt ut 13 000 kronor.

– Som student har man en budget man vill följa. Nu måste jag spara på mat och kläder istället, säger hon.

Från den 1 september har Karolina fått tag på en lägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.