Foto: Michael Schanner

Svenskt JVM-brons i voltige

Uppdaterad
Publicerad

Voltigören Johanna Lindberg, 17, från Umeå har haft medvind hela junior-VM i Österrike. I dag stod hon för en fläckfri insats och kunde kamma hem en bronsmedalj.

Johanna har gått som tåget hela junior-VM och stod inför dagens tävlingar på en tredjeplats. I går fick hon till ett program utan misstag, en bedrift hon återupprepade under dagens tävlingar.

– Jag var ganska nervös, mer nervös än jag brukar vara, men jag samlade ihop mig och gjorde inga misstag alls idag, säger voltigören till SVT.

LÄS MER: Medaljvittring för Johanna i voltige-VM

Programmet gav henne det näst bästa resultatet för dagen och innebar i slutändan en hedersam tredjeplats.

– Det är helt galet och absolut inget jag förväntade mig inför tävlingen.

Hur känns det?

– Helt fantastiskt, jättekul verkligen. Känslan efter att ha gjort ett sånt bra program är svårslagen.

Prisutdelning i morgon

Nästa tävling blir i oktober och är den sista för säsongen. Då samlas Nordens främsta voltigörer i Finland för att göra upp i de nordiska mästerskapen. Och efter dagens resultat är det svårt får nog Johanna se sig som något av en favorit.

– Det kan nog stämma, haha. Målet där blir att ta guld i alla fall.

Hur ska du fira det här?

– I morgon är det prisutdelning och sen ska jag nog bara åka hem och vila. Njuta av de sista veckorna på sommarlovet, helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.