Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nästa år ska templet i Fredrika byggas, säger det tidigare kommunalrådet Bert-Rune Dahlberg. Foto: SVT

Templet i Fredrika ska byggas nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring buddisttemplet i Fredrika har varit många och långa. Men nu ska skulderna snart vara betalda och en mindre variant ska börja byggas nästa år.

– Nu i höst har de gjort sig skuldfria från alla skulder, så då ska de starta etapp två av tempelbygget, säger det tidigare kommunalrådet Bert-Rune Dahlberg.

Skulderna till olika företag har uppgått till omkring 4,5 miljoner kronor. Detta i kombination med att det saknats en större finanisär har gjort att projektet gått i stå.

Många hinder på vägen

Planen på ett buddisttempel i Fredrika har varit lång och mött många hinder, bland annat en thailändsk statskupp och bedrägeri.

Den lilla tempelanläggning som redan idag finns i Fredrika ser nu rätt bedagad och övergiven ut. Men enligt Dahlberg så händer det snart grejer på platsen.

– Min förhoppning är att bygget kommer igång till sommaren 2022 och att det då är klart innan julen.

Planerna för det nya, mindre templet, på det så kallade ”Tempelberget” beräknas kosta omkring 10 miljoner att förverkliga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer