– Det känns som att det var för kort tid, men det är som det är, säger ETC Umeås redaktör Liselott Holm. Foto: SVT/Privat

Tidningen går i graven – efter årskiftet

Uppdaterad
Publicerad

ETC Umeå är en av de 15 inom ETC:s tidningskoncern som kommer att läggas ned. Ett besked som är väldigt tråkigt berättar Liselott Holm, redaktör för tidningen i Umeå.

Tidningen hade hunnit var igång i ett och ett halvt år och var bland de nyare av ETC:s lokala redaktioner. Beskedet om nedläggningen fick redaktören Liselott Holm under måndagen på ett Skypemöte.

– Det är faktiskt väldigt tråkigt och jag tänker att tidningen hade börjat hitta sin form och tilltal. Jag såg fram emot valrörelsen där en radikal röst som ETC hade behövts, säger hon och tror nu att flera av de alternativa samhällesliga rörelserna så som folkinitiativet stoppa utförsäljningen tappar en röst.

Tidningen kommer att fortsätta året ut innan den går i graven. På fredag trycks den sista pappersnumret, därefter bli de fyra sista numrena digitala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.