Fler gratistidningar på gång

Uppdaterad
Publicerad

Nu lanseras ytterligare en gratistidning i Umeå. Kampen om annonsörerna hårdnar alltmer.

Nyligen släppte mediekoncernen VK AB nyheten att de skulle lansera en totaldistribuerad gratistidning i Umeå inom kort – Totalt Umeå.  Samtidigt sade flera personer inom VK-koncernen upp sig, bland annat flera säljare, och många kopplade ihop detta med att en konkurrerande gratistidning var på väg ut på marknaden. Det visade sig stämma.

Under torsdagen skickades ett brev ut i Umeå där avsändaren var just den nya tidningen – Umeå Tidning. Utgivare är Tidningar i Norr AB som bland annat äger Västerbottningen.

I brevet står bland annat ”en stad som Umeå behöver en oberoende och fristående tidning med hög redaktionell kvalitet som når alla Umeåbor”.

Annonsörer kontaktade

Många annonsörer har också kontaktats av den nya tidningen. Hur ofta den ska komma ut och vad den ska innehålla är ännu oklart. VK AB:s egen gratistidning ska delas ut en gång i veckan.

Hemlighetsmakeriet kring den nya tidningen är fortfarande stort. Tidningar i Norr som registrerat titeln ”Umeå Tidning” vill inte säga något.

– Jag har inga kommentarer, säger VD:n Jonatan Hjort.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.