Bild till vänster: Tim Norgren lyckades fånga ögonblicken när han såg fem björnar. Bild till höger: Tim Norgren med en tjäder, tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Privat

Tim fick besök av fem björnar på älgpasset

Uppdaterad
Publicerad

Jägaren Tim Norgren fick se något annorlunda på passet i lördags när han jagade älg i Ajuar utanför Lycksele. När han satt och huttrade på vägen så dök plötsligt fem björnar upp 30 meter ifrån honom.- Jag frös till och plockade upp bössan, säger Tim Nordgren.

Det var i lördags som Tim Norgren från Umeå hade klättrat ner från sitt älgtorn i Ajuar utanför Lycksele för att göra en brasa, något som VK var först med att berätta. Det hade varit lugnt hela morgonen och kylan började tränga sig på, men när han satt där på vägen fick han se något som gjorde att värmen kom tillbaka.

”I all stress råkade jag ta en selfie”

– På vägen, 30 meter ifrån mig, så såg jag en svart klump. Sen kom det upp en till svart klump. Det tog ett tag innan jag förstod att det var björnar. Jag är livrädd för björnar. Efter en stund anslöt tre björnar till.  Jag tog upp min telefon för att ta en bild, men i all stress råkade jag ta en selfie, säger Tim Nordgren.

LÄS MER: Mun mot nosmetoden räddade jakthunden

Ljudet av kameran fick björnarna att reagera, de vädrade och tittade runt.

– Då tog jag upp bössan istället, men efter ett tag gick de en bit bort och jag lyckades ta en bild, säger Tim Norgren.

LÄS MER: Så gör du om du träffar en björn

Det rörde sig om en vuxen björn, två fjolårsbjörnar och två björnungar. Efter björnbesöket ropade han ut på radion till sina jaktkamrater.

– De blev väldigt förvånade, vi vet att det finns björn i området. De blev ännu mer förvånade när jag berättade att jag lyckats ta en bild. Men jag har aldrig hört talas om någon som sett fem björnar på en gång. Det var läskigt men kul, säger Tim Norgren.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.