Foto: SVT

Tjäderattack sprids över världen

Uppdaterad
Publicerad

Klippet där Västerbottensnytts Berno Jonsson jagas av en tjäder har fått nytt liv igen. Den här gången är det israelisk tv som har tagit upp klippet på sociala medier.

Klippet las upp den 31 mars på deras facebooksida och har hittills delats över 4.700 gånger och mer än 2.700 personer har gillat klippet.

Det var på våren 2011 som Västerbottensnytts reporter Berno Jonsson jagades av en spelgalen tjäder. Tjädern blev inte det minsta avskräckt av Bernos storlek utan jagade runt reportern längs vägen.

Bilderna blev redan då spridda över världen och sågs över 100.000 gånger.

Nu har alltså klippet fått liv igen, den här gången av israelisk television som beskriver klippet som ”Man pysslar inte med en påfågel”.

För er som glömt hur det såg ut den där vårmorgonen för 3 år sedan kan ni se klippet ovan och här finns sidan där klippet fått nytt liv igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.