Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Smash and grab-kupp i Umeå – hör vd:n berätta Foto: SVT

Tjuvar flydde i bil efter smash and grab-kupp i Umeå

Uppdaterad
Publicerad
En stöld ägde rum under natten till onsdag mot ett företag i Umeå. Ett okänt antal tjuvar genomförde en smash and grab-kupp och flydde sedan i bil från platsen. Enligt företagets vd så kommer skadorna på fasaden kosta företaget mer än vad själva värdet på stöldgodset.

Klockan 02.35 larmades polisen till ett företag i stadsdelen Ersboda i Umeå. Ett okänt antal tjuvar hade med hjälp av en bil kört in i företagets entré och sedan tillgripit sig varor. Tjuvarna lämnade sedan platsen i tre olika bilar och kastade även ut fotanglar efter sig.

– Ingen polisbil har skadats av fotanglarna, säger Åsa Mjörndal på polisen.

Polisen har under natten bedrivit spaningsarbete efter de tre bilarna, men ingen av gärningsmännen har kunnat gripas.

– Senaste iakttagelsen av de här bilarna var på väg 364, Ersmarksvägen, strax norr om Fällforsån, säger Åsa Mjörndal.

Polisen ber att folk som har iakttagelser av händelsen eller bilarna ska höra av sig på 11414.  Platsen spärrades av under natten och polisen kommer under dagen att genomföra en teknisk undersökning.

Inventering påbörjad

Efter den polisens tekniska undersökning kunde företaget påbörja sin inventering av butik och lager.

– Vi är i full gång med inventering av lagret. Vi är inte klara då en exaktare genomgång kommer att ta lite längre tid, säger Patrick Ohlsson, vd på företaget och fortsätter.

– Dock kan jag säg att de kommer inte att bli feta och kunna gå i pension efter sitt inbrott då värdet av det som stulits jämfört med de skador de åsamkade på säkerhetsgrindar är löjeväckande som jag kan se det.

Stals i februari

Polisen meddelade under eftermiddagen att den bil som lämnades kvar på platsen anmäldes stulen redan i februari. Det tre bilar som lämnade platsen saknade samtliga registreringsskyltar.

– Forensiker har under dagen varit på plats och säkrat spår. Vilka spår det handlar om vill jag inte gå in på i nuläget, säger polisens förundersökningsledare Joachim Lundberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer