Håkan Äijä, distriktchef Underhåll vid Trafikverket berättar att de håller med om Tågkompaniets kritik och att man inte är nöjda. Foto: SVT/Privat

Trafikverket: ”Vi är inte heller nöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Tågkompaniet som ansvarar för tågtrafiken på Botniabanan riktade under onsdagen kritik mot hur Trafikverket skött snöröjningen på tågrälsen under vintern.

Håkan Äijä, distriktchef Underhåll vid Trafikverket håller med om att det kunde fungerat bättre.

– Rent generellt är inte vi heller helt nöjda eftersom det har uppstått problem, så vi har också en hel del att fundera på. Framförallt var det de enorma snöfallen vi hade vid ett antal tillfällen som var väldigt kämpiga, säger han.

Tågkrisen

Äija: ”Vi är inte nöjda”

Det kraftiga snöovädret som drog in över Västernorrland i månadsskiftet januari/februari gjorde att tågtrafiken stod stilla i fem dygn innan Trafikverket lyckats röja bort all snö på Botniabanan och Ådalsbanan. 

– Att vi kommer få stänga ner trafiken kan hända också i framtiden även om det händer ytterst sällan. Att det i vintras blev så många dygn är vi inte nöjda med, säger Äijä och medger att finns förbättringar att göra.

– När det gäller normal snöröjning finns det alltid detaljer att finslipa på, som samordning och att vi får resurser på rätt ställe vid rätt tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågkrisen

Mer i ämnet