Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikverket vill bygga ny infart från E4 till Hökmark – går rakt genom fritidshusområde Foto: Berno Jonsson/SVT

Trafikverket vill bygga ny infart från E4 till Hökmark – går rakt genom fritidshusområde

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket vill bygga en ny infart från E4 till Hökmark utanför Lövånger. Det här innebär att vägen hamnar mitt i ett fritidshusområde. I flera år har de boende i området protesterat mot planerna men utan att få något gehör.

– Vi tycker inte att Trafikverket har tagit största möjliga hänsyn till boende i området som det står i lagen, säger Gunnar Pettersson, som nu får en nydragen väg ännu närmare sitt fritidshus.

Trafikverket vill få till en trafiksäker avfart till Hökmark från E4 och det är anledningen till den nya vägdragningen. Nu har byborna satt upp en stor skylt längs E4 med uppmaning till Trafikverket att tänka om.

– Vi har diskuterat det här i sju år med Trafikverket men de vill inte lyssna på oss, säger Gunnar Pettersson.

Trafikverket: ”Frågan är färdigutredd”

Gunilla Björklund som är projektledare för Trafikverket tror inte att det blir någon ändring i planerna trots bybornas protester.

– Jag förstår deras synpunkter men jag anser att vi faktiskt tagit största möjliga hänsyn till deras åsikter och deras fritidshusbebyggelse. Deras förslag om att flytta E4 skulle bli betydligt dyrare och det är inte ekonomiskt försvarbart, säger hon och fortsätter:

– För vår del är frågan färdigutredd men det finns fortfarande möjlighet att överklaga även om jag tror att våra planer går igenom, säger Gunilla Björklund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.