Foto: SVT

Trängsel vid Umelagun – tvingades stänga insläppet

Uppdaterad
Publicerad

Redan samma dag som Umelagun slog upp portarna var Umeå kommun tvungen att vidta åtgärder. I det soliga vädret kom alltför mycket folk på en och samma gång och luckan vid insläppet var tvungen att stänga när 950 personer släppts in.

– Det är ju sträckt över hela dagen, så exakt hur många som var där inne vet jag inte, säger Johanna Wiklander som är enhetchef för Navet och Umelagun.

En efter en av badparkerna öppnar och i helgen var det premiär för Umeålagun i Umeå. Men redan efter lunch tvingades anläggningen stänga insläppet, och det för att det var svårt att överblicka situationen ur ett trängselperspektiv.

I klippet hör du Johanna Wiklander vid Umeå kommun berätta om ytterligare åtgärder som kan göras i veckan för att avstånden ska hållas mellan badgäster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet