Se ett smakprov från den digitala festivalen i klippet. Foto: SVT

Trästockfestivalen blev digital Snöstock – se nya scenerna

Uppdaterad
Publicerad

När Trästock 2020 ställdes in på grund av pandemin fick arrangörerna behålla ekonomiska bidrag mot att de skapade ett digitalt event. Så med start i torsdags sänds nu fyra festivalspelningar med 19 band från olika platser i Västerbotten – helt gratis.

Scenen på Nordanå har ersatts av Folkets hus i Boliden och en vildmarkscamping i Kalvträsk. När Trästock ställdes in skapades en ny festival med spelplatser runt om i länet.

– Vi kollade på massa platser i början, vattentornet i Skelleftehamn och gruvor i Boliden men det måste finnas el och sånt om man ska kunna arrangera en spelning, säger Jonathan Norén Brännström som tillsammans med Hugo Goldstyn från Kulturföreningen Mullberget arrangerar Snöstock.

Hoppas på liten publik

I sommar firar Trästock 30 år och arrangörerna räknar med att kunna genomföra festivalen. Om än på ett annat sätt än tidigare. Att samla en stor publik på en plats känns inte realistiskt enligt Jonathan Norén Brännström.

– Snöstock har gett oss blodad tand, det finns så många vackra platser i länet vi skulle kunna lägga Trästockspelningarna på.

Se vilka platser som fick ersätta Nordanå och hör en snutt av banden i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.