Bilden är en genrebild och har ingen koppling till texten. Foto: TT

Tre personer brännskadades på camping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kallades till Åsele camping strax efter midnatt efter larm om brand vid en husvagn. När polisen kom till platsen visade det sig att tre personer blivit brännskadade i ett förtält – och en man misstänks ha anlagt branden.

Under fredagen drog årets upplaga av Åsele marknad igång där 150.000 besökare väntas gästa marknaden under tre dagar. Men det blev ett stökigt första dygn. När polisen kom till Åsele camping visade det sig att det hade brunnit i förtältet till en husvagn.

– Det var någon som hade hällt konstig vätska på en grill i förtältet så att andra personer där inne blivit brännskadade, säger Ola Kleinert, polisens jourhavande förundersökningsledare.

Tre personer brännskadades

Enligt honom skadades tre personer lindrigt och fick brännskador på bland annat ben, fötter och handleder. Skadorna ska ha varit lindriga men samtliga fördes till vårdcentralen i Åsele.

Polisen har en misstänkt för branden. Denne misstänks för allmänfarlig vårdslöshet, men är inte frihetsberövad.

Enligt Magnus Holmberg, räddningschef i beredskap, hade personerna lyckats släcka branden själva innan räddningstjänsten kom dit.

– Så vi gjorde bara en efterkontroll med en värmekamera för att se så att det inte fanns kvar någon brand eller glöd i väggarna, säger han.

Flera misstänkta brott i Åsele

Senare under natten fick polisen in ett larm om en man i 50-årsåldern som gick runt och hotade folk på Västra Holmgatan i Åsele. En polispatrull kallades till platsen och omhändertog mannen enligt LOB.

Polisen har under natten även stannat en förare till en personbil som visade sig blåsa positivt i polisens sållningsinstument. Personen misstänks för rattfylleri och fick följa med polisen för ytterligare provtagning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.