Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det känns som att det inte funnits så mycket tanke på oss” – hör boende om trafiken Foto: SVT

Tung trafik dundrar förbi barnfamiljerna i Dalkarlså

Publicerad

Det nya E4-bygget utanför Bygdeå har gjort att Trafikverket tillfälligt har dragit vägen via Dalkarlså istället. Trots farthinder blir farten oftast för hög särskilt för den tunga trafiken. Nu vill de boende i byn ha ytterligare fartbegränsningar.

Just nu byggs E4 söder om Robertsfors om. Det ska bli mötesfri väg mellan Djäkneboda och Bygdeå. Trafiken från E4:an på väg norrut leds under ombyggnadstiden via den smala och krokiga vägen genom Dalkarlså.

– Ofta när jag står nere vid vägen med min lilla dotter som ska till skolan dundrar lastbilarna förbi med mycket hög fart, säger Love Törngren som bor i södra delen av Dalkarlså med sambon Tora Larsson och två minderåriga barn.

Trafikverket medvetet om obehaget

– Vi fick veta det via ett brev fyra dagar innan det skulle träda i kraft och vi var inte alls förberedda på det. Sen skulle vi vilja ha bättre farthinder och mer fartkameror och sänkt fart till 30 kilometer i timmen, säger Tora Larsson.

Anneli Lindberg som är projektledare vid Trafikverket är medveten om det obehag och det besvär som familjerna längs den omdragna vägen har.

– Vi lovar att följa upp och se till att farthindren finns på plats och att fartkontroller görs så att farten hålls på den nivå som är anvisad. Jag förstår de barnfamiljer och alla andra som bor längs vägen, men vi jobbar så snabbt det går med vägbygget och hoppas att de boende i byn kan hålla ut till nyår då bygget ska vara klart, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer