Foto: Marit A Israelsson

Utlovade persontrafiken med tåg till Skellefteå blir inte av nästa år

Publicerad

Det blir ingen persontrafik med tåg till Skellefteå från och med nästa vår som utlovats. Trafikverket har kommit fram till att det inte är möjligt att genomföra som det var tänkt.

– Naturligtvis väldigt tråkigt eftersom vi jobbat så många år för det här och trodde att vi hittat en lösning, kommenterar kommunalrådet Lorents Burman (S).

Beskedet om att det äntligen skulle bli möjligt att kunna genomföra persontrafik till Skellefteå togs av många emot med stor glädje. Och då blir besvikelsen desto större när Trafikverket meddelar att den tänkta tekniska lösningen med en mer tillfällig perrong inte är möjlig på grund av de regler som gäller.

Men enligt kommunalrådet Lorents Burman innebär det här inte att det är kört för persontrafik till och från centrum innan Norrbotniabanan blivit verklighet.

Hör kommunalrådet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.