Arkivbild. Åklagare Stig Andersson leder förundersökningen efter dödsolyckan i Lycksele och han befarar att utredningen kommer dröja. Foto: SVT

Utredningen kring dödsolyckan i Lycksele kan dröja

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen avled en man i 55-årsåldern till följd av en arbetsplatsolycka i Lycksele. Nu meddelar åklagare Stig Andersson, som leder förundersökningen, att det kan dröja innan händelseförloppet är klarlagt.

Vid lunchtid på tisdagen beordrades polis till en verkstad i Lycksele där en man i 55-årsåldern varit inblandad i en olycka med dödlig utgång.

Det initiala utredningsarbetet på platsen är dokumenterat av polisen och förundersökningen leds av åklagare Stig Andersson vid Riksenheten för miljö- och arbetsmål. Men brottsutredningen hänger till stor del på Arbetsmiljöverkets utredning.

– Jag tror den kommer att dröja på grund av hög arbetsbelastning hos dem, säger åklagare Stig Andersson till SVT Nyheter.

”Minst sex månader bort”

Först när Arbetsmiljöverkets utredning står klar kan åklagaren ta ställning till om olyckan ska resultera i ett eventuellt åtal.

– Men det är nog minst sex månader bort innan jag ens kan ta ställning till det, säger Stig Andersson.

Åklagaren har tidigare berättat för SVT Nyheter att det inte finns något som tyder på något uppsåtligt brott.

SVT Nyheter söker Arbetsmiljöverket för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.