Foto: Johan Nilsson TT / Patrik Samuelsson SVT

Vaccina beklagar bokningsproblemen i Skellefteå: ”Känner stort ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

I Skellefteå har många haft stora problem att boka tid för en vaccination mot covid-19 i sommar. Det privata bolaget Vaccina som har haft hand om vaccineringen skyller en del av bokningsproblemen på sjukskrivningar – men erkänner också att saker och ting kunde gjorts annorlunda.

För många Skellefteåbor som försökt boka en vaccintid har det varit en frustrerande sommar med många dagliga besök på Vaccinas hemsida.

När regionens vaccinsamordnare nyligen fick klart för sig att det inte fanns tider att boka för dos två i Skellefteå tog han genast kontakt med Vaccina. Det företag som regionen anlitat för att vaccinera Skellefteåborna i sommar.

Coronaviruset i Västerbotten

– Eftersom jag kontaktat dem mer än en gång var jag ganska upprörd. Jag tror att de räknat fel den här gången och nu åtgärdat det, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare i Västerbotten.

Sjukskrivningar

Vaccina berättar att en del av bokningsproblemen berott på sjukskrivningar bland personalen.

– Generellt sätt rullar det på bra i Skellefteå. Vi är den enda aktören där så vi känner att vi har ett stort ansvar. Förra veckan hade vi problem med ovanligt hög sjukfrånvaro. Det skapade ett temporärt lagg i systemet, säger vd Pontus Kressner.

Han beklagar att en del fått problem att boka vaccinationstid och erkänner att saker och ting kunde gjorts annorlunda. Vaccinas uppdrag tar snart slut och Region Västerbotten ska utvärdera hur de klarat sitt uppdrag.

Vad vd menar och hur vaccinationssamordnaren tycker de skött sitt uppdrag kan du se i klippet.

Chatt: Hur tycker du att vaccineringen fungerat?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet