Foto: Janerik Henriksson/TT

Chatt: Vad har du saknat mest under restriktionerna?

Uppdaterad
Publicerad

Publikbegränsningarna för kultur och idrott slopas i september. Vad har du saknat mest under restriktionerna? Dela med dig i chatten!

Vad har du saknat mest under restriktionerna?

Tack för alla synpunkter, nu avslutar vi chatten!

Krister • Det jag saknat mest under restriktionerna har varit hårdare och tydligare restriktioner med ordentliga påföljder för de som bryter mot dem. Näst mest har varit ansiktsmask på folk i samhället, som inte heller klarat av att hålla avstånd eller i allmänhet agera som om vi levde i en pandemi. Tack för att ni tvingat mig som medlem i flera riskgrupper att sitta inlåst i min lägenhet i över 16 månader, regering och (med)borgare.

Thomas • Folkhälsomyndigheten meddelar att Sverige denna månad kommer ta bort alla restriktioner eftersom smittspridningen eliminerats, så hur kan Skellefteå fortfarande varna för så hög smittspridning att Skelleftebor uppmanas att inte komma till invigningen av kulturhuset, detta är ju extremt motsägelsefullt?!

Hampus Wikström • Jag Vill Äta På Restaurang

Hampus Wikström • Bada På Badhus

Hampus Wikström • Leva Normalt

Bjørn • Saknat: (arbets)resor. Annars perfekt balans mellan respekt av personlig frihet och hantering av sjukdomen. Få (europeiska) stater har gjort bättre - bland dem Finland.

Liten • Tycker det mest verkar vara kultureliten och sportarrangörer som välkomnar borttagna restriktioner. Vanligt folk som har brytt sig om pandemin och dess allvar är mest oroliga att slängas ut i öppet samhälle, särskilt när vaccinen bara är 16% effektiva mot delta efter sex månader. Kommer nog inte bli en trevlig vinter

Liliann • Det verkar som inte många är särskilt imponerade av Sveriges ” restriktioner ” ! Men så klart , folk har inte brytt sig . Och inte har det funnits någon respekt för andras hälsa heller . Ut och res , after work , sport events krogar gallerior . Jo , fullt fast det är ”restriktioner ” . En applåd till alla som tänkt på andra än sig själv .

Johan • Vad jag har saknat? Några vettiga argument för att stänga ner kommunala simhallar och kommunala idrottsanläggningar samtidigt som det var fritt fram för alla privata aktörer att hålla öppet. Några vettiga argument för försäljningsförbud av mat och alkohol efter kl 20 på hotell och restaurang medans det var helt okej att trängas i gångarna och i kassan på Systemet och i matbutikerna så länge man höll ca 1 meters avstånd (vilket sociala, köpsugna och uttråkade pensionärer har brytt sig lika mycket om som om förhållningssättet "handla ensamt"). Vad jag kommer att sakna under hösten? Vettiga förhållningsregler som god handhygien, avstånd till obekanta och att stanna hemma när man har sjukdomssymtom - även en vanlig förkylning och magsjuka behöver inte föras vidare till medmänniskor. Dessutom kommer det tråkigt nog blir bråk om att behöva sitta i kontorslandskap igen när man nu äntligen kommit på att tekniken gör att man kan jobba hemifrån - effektivt, miljövänligt och tidsbesparande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet