• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Rävlanda i Härryda kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Nu är det slutgräddat för Ung Pirats gratisvåfflor. Foto: Nathalie Ylitalo

Våffelförbud på festival

Uppdaterad
Publicerad

Ett politiskt ungdomsparti har förbjudits att dela ut gratis våfflor på Trästockfestivalen.

Under Trästockfestivalen har ett annorlunda matkrig brutit ut. Eller ett Waffelgate som ungdomsförbundet Ung Pirat själva kallar det.

Förbud mot våfflor

Piratpartiets ungdomsförbund delar ut gratis våfflor till besökarna. Men det gillar inte festivalledningen som bad Ung Pirat att sluta med våffeldelningen.

Enligt Nathalie Ylitalo, styrelseledamot i Piratpartiet blev de tillsagda att genast upphöra med att tillverka gratis våfflor till besökarna.

Konkurrens mellan föreningar

– De sa att vi måste plocka bort våra våfflor eftersom vi konkurrerar med en annan förening som har ett matstånd i närheten, som tar betalt för sina våfflor. Men det finns andra politiska parti på festivalen som delar ut både gratis kaffe och tårta, och de får vara kvar, men inte vi, säger Gustav Nipe, förbundsordförande Ung Pirat.

– Så istället började vi dela ut halva våfflor, så kunde de som ville ha hela få gå och köpa hos de som sålde. Men det fick vi inte heller.

Delat ut våfflor förr

– Vi har delat ut gratis våfflor tidigare år och i kontraktet står inget om att vi inte får ge bort mat. Dessutom är det konstigt att man inte får dela ut mat gratis, Trästockfestivalen är trots allt en gratisfestival, menar Natalie Ulitalo.

Får annan plats

Arrangörerna bakom Trästockfestivalen menar att ungdomspartiet har stått för nära ett liknande tält som sålt våfflor. Men det ska nu vara löst genom att Ung Pirat fått en ny, och enligt arrangörerna bättre plats där gratis våfflor kan få fortsättas att gräddas resten av helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.