David Persson, OK Västerbotten, tror på obemannade butiker. Foto: SVT

Välkomnar kunder när personalen går hem – macken i Umeå först att testa obemannat

Uppdaterad
Publicerad

OK Västerbotten blir först ut i Sverige med att testa obemannade självbetjäningsbutiker nattetid vid sina drivmedelsstationer. Faller försöket väl ut kan det bli aktuellt att öppna självbetjäningsbutiker där det idag är automatstationer.

OK på Teg i Umeå har nu öppet utan personal mellan 21.00-06.00 , resten av dygnet finns det personal.

– Du tar dig in i butiken med din telefon och bank-ID och sedan kan du handla även mitt i natten, säger David Persson vid OK Västerbotten.

Obemannade självbetjäningsbutiker finns redan idag på flera hål i länet, främst i inlandet, men de kan bli fler. OK hoppas nu att försöket skall slå så väl ut att man kan öppna obemannade butiker vid de automatstationer för bensin och diesel man har i länet.

– Vi har 15 automatstationer där vi har en befintlig struktur. Kanske kan man använda en container eller en större byggnad som redan finns på plats. Då  skulle vi kunna öppna en självbetjäningsbutik där och sälja livsmedel och annat, säger David Persson vid OK Västerbotten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.