Foto: Erik Iversen/SVT

Vännäs kommunalråd slutar: ”Dags att lämna över”

Uppdaterad
Publicerad

Den 28 februari avslutar Johan Söderling (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Vännäs kommun, sitt politiska uppdrag.

Kommunfullmäktige i Vännäs informeras om kommunalrådets planer under måndagens sammanträde. Söderling menar att beslutet vuxit fram under ett par år.

– Jag har haft detta uppdrag i över 11 år nu och tycker att det är dags att lämna över posten som kommunalråd till nästa person, säger Söderling.

Det är oklart vad kommunalrådet ska syssla med när han nu lämnar politiken. Någon comeback som lärare tror han inte är aktuellt.

– Jag är rätt nära pension och det är dags att göra någonting annat. Jag vet inte än vad jag ska fylla mitt sista år med, säger han.

Vem vill du se tar över stafettpinnen efter dig?

– Det får du inte ur mig, det är en demokratisk process som avgör.

28 februari avslutar Johan Söderling sitt politiska uppdrag, några uppdrag avslutas senare under våren i samband med kommande årstämmor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.