Vännäsby får ny hållplats på Vännäspendeln Foto: Svt

Vännäsby får hållplats

Uppdaterad
Publicerad

Nu har pendeltrafiken mellan Umeå och Vännäs fått ännu en hållplats. Hållplatsen ligger i Vännäsby där allmänheten nu får möjlighet att hoppa på pendeln.

– Vi kommer att ha behovsuppehåll vid denna station, det betyder att vi stannar endast om det står resenärer på perrongen eller finns resenärer ombord som har Vännäsby som slutstation på sin biljett säger Per Nyström, trafikchef på Botniatåg AB operatör för Norrtåg.

Invigningen av hållplatsen förrättades av Vännäs kommunalråd, socialdemokraten Johan Söderling. Den har kostat tio miljoner att bygga, men anses vara väl investerade pengar.  Det bor omkring 1500 personer i samhället som nu får förbättrade pendlingsmöjligheter.

Samtidigt avslöjades att det på sikt ska gå 17 dagliga turer med Vännäspendeln. Redan på måndagen utökas turtätheten till 14 turer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer