Under mässan, som arrangerades på Kulturhuset i Åsele under lördagen, hölls olika föreläsningar om tunnbröd, besökarna fick provbaka sitt egna bröd i vedeldad stenugn och det bjöds på både barnteater och provsmakningar.
– Vi bjuder på smakprover för att inspirera besökarna till vad man kan göra av sitt tunnbröd. Här kan man välja bland skinkrullar och tunnbröd med renstek eller älghjärta. Vi har även gjort rullar med både falukorv och kryddkorv och så en chokladdoppad brödbitsvariant, säger Gunilla Andersson, verksamhetssamordnare på Kulturhuset och en av de som arrangerade Tunnbrödsmässan.
”Här serveras alla typer av tunnbröd”
Det här är andra gången som mässan arrangeras och nytt för i år är var att den arrangerades både inomhus och ute. Det serverades tunnbrödssouvas och förelästes om bland annat brödkultur och olika tunnbrödsrecept.
– Det är jätteroligt att vi kan servera alla typer av tunnbröd, både mjukt-, hårt- och barkbröd och erbjuda Sveriges, och till och med världens, enda tunnbrödsmässa, säger Gunilla Andersson.
Det var Tillväxt- och utveckling i Åsele kommun som arrangerade mässan och medarrangörer var Tunnbrödsakademin.