Norge rödlistar ytterligare sex svenska regioner, det meddelade landets statsminister Erna Solberg vid en presskonferens. Foto: Folkehelseinstituttet i Norge // TT

Västerbotten slipper norsk rödmarkering

Uppdaterad
Publicerad

Norge rödlistar återigen sex regioner i Sverige och nu är det bara resande från Södermanland, Kalmar och Västerbotten som slipper karantän vid ankomst till Norge. Det meddelade den norska regeringen under en presskonferens under onsdagen.

Under onsdagen presenterade den norska regeringen nya reserekomendationer. Enligt den norska statsministern Erna Solberg så har coronasmittan ökat på lokala håll i Norge och därför väljer regeringen att rödlista flera regioner i Sverige och Danmark. De nya reglerna gäller från och med lördag.

Västerbotten klarar sig

Den norska regeringen meddelade även att alla gröna län nu går till att bli gula län. Dessa län slipper krav på karantän om man väljer att åka till länet, men regeringen avråder från alla icke nödvändiga resor. Västerbotten är ett av de län som nu gullistas och blir därmed också det enda län i hela landet som har en öppen gräns mot Norge.

– Just nu är det bäst att man håller sig hemma i Norge, säger statsminister Erna Solberg på presskonferensen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet