Foto: SVT.

Västra länken: Kommunen har sagt sitt

Uppdaterad
Publicerad

Två områden har diskuterats för Västra länken – östra eller västra sidan av Prästsjön vid Umedalen samt Älvtået vid Backen. Nu har kommunen sagt sitt.

På måndagen lämnar kommunen in sitt yttrande till Trafikverket om vilken dragning de helst föredrar. Nu kan SVT Västerbotten avslöja att kommunen vill att Västra länken ska dras öster om Prästsjön.

De ställer sig också positiv till det så kallade inre alternativet med en tunnellösning. Men då måste finansieringen för det alternativet vara löst.

 – I första hand förespråkar vi en dragning öster om Prästsjön. Men vi är även positiva till det inre alternativet med en tunnel, men en förutsättning för det är att finansieringen är löst, säger kommunalrådet Hans Lindberg (S)

Flera av de som bor i området har kritiserat förslagen men enligt Trafikverket blir det allmänhetens intressen som kommer att väga tyngst när vägens läge ska bestämmas.  Trafikverket ska besluta var vägen dras innan sommaren är över.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer