Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter storbranden – häng med in i Vattenfalls nya lokaler Foto: SVT

Vattenfall i Umeå flyttar in efter branden

Publicerad

Efter storbranden i januari för två år sedan har nu de anställda för Vattenfall åter kunnat flytta in i lokalerna i Umeå.

Byggnaden har fått en helt ny look och utformningen är designmässigt grundad i vatten-, vind- och solkraft i färg och material.

Utöver solceller på taket och särskild laddningsstation för besökare och anställda uppfyller bygget särskilda krav när det gäller energiförsörjningen. Mycket av de möbler och den inredning som det gamla kontoret hade har kunnat återbrukas efter sanering.

I måndags började de första anställda flytta tillbaka in men ännu återstår mycket innan flytten är klar.

I klippet ovan kan du hänga med in och se hur lokalerna ser ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Storbranden i Umeå

Mer i ämnet