Foto: SVT

Efter storbranden: personal får tillfälliga lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Den 2 januari eldhärjades Vattenfalls kontor i centrala Umeå. Lokalerna blev helt övertända och verksamhetens framtiden har varit oviss, men nu har kundservice nu börjat komma på fötter igen.

Enligt preliminära uppgifter till SVT Nyheter Västerbotten skulle många av de 300 anställda tvingas veckopendla till Stockholm eller Luleå i brist på stora lokaler nog i Umeå. Men nu har Vattenfall hittat tillfälliga kundservicelokaler för personalen. Det meddelar Vattenfall i ett utskick.

Läs också: Vattenfalls personal flygs till Stockholm och Luleå

Dagarna efter branden har större delen av verksamheten flyttats till temporära lokaler, bland annat grannhusen som kallas ”Gula villan” och ”Vita villan” på Kungsgatan i Umeå, på Vattenfalls kontor i Stornorrfors kraftstation norr om Umeå, och på Vattenfalls kontor i Solna.

Fått välja arbetsort

– Medarbetarna har själva fått välja var de vill arbeta, på annan ort eller i Umeå, säger Jimmy Sandell, chef för Vattenfall Kundservice, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Huset olycksdrabbat – sprängdes redan 1987

Ombyggnaden av det permanenta kontoret kan dock ta över ett år.

– Därför är det viktigt att vi snabbt hittar en lokal där hela Kundservice kan samlas under tiden som ombyggnaden sker, säger Jimmy Sandell.

Bilder och video: Se förödelsen från branden

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Storbranden i Umeå

Mer i ämnet