Foto: SVT

Vill lösa bostadsbrist med modulhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu vill Lyckseleföretaget Maxmoduler bygga billiga bostäder i modulform. Företaget som gått från 25 till 75 anställda på tre år tror att man kan lösa bostadsbristen.

Lyckseleföretaget vill bygga billiga bostäder på höjden.

– Det är den här typen av bostäder man skall bygga idag om man vill lösa bostadsbristen . Det har byggts för dyra exklusiva bostadsrätter i storstadsområderna. Bygg billigt i modulform som folk har råd med säger Christer Hedlund, vd.

Vuxit kraftigt

Företaget har vuxigt kraftigt . Idag tillverkar man så kallade byggbaracker men vill nu att man i Sverige skall pröva modulboende i större skala. Flyktingar har redan prövat på det. Men Sverige har inte något som liknar Kanada där upp till 20 000 människor kan bo i modulstäder inom oljeindustrin.

Lärare och undersköterskor monterar

Ett besök på företaget är som att se den svenska arbetsmarknaden rakt i ansiktet. Här jobbar både lärare och undersköterskor. Bättre lön mindre slit är orsaken.

– Efter 17 år inom vården ha jag fått nog . Här jobbar jag 07-16. Det är bättre betalt och lugnare . Jag vet flera inom vården som vill byta jobb när företaget nu växer, säger Monja Nordenstam, montör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.