Eleverna Sofia Da Alesandro och Kristina Lundgren. Foto: SVT

”Vi är ju generationen som ska ändra allting”

Publicerad

Det är hållbarhetsvecka för eleverna på naturvetenskapsprogrammet på Dragonskolan i Umeå. Hållbarhetsturnén we change är på skolan och informerar om hållbarhet och ordnar workshopar om hur ungdomarna vill att deras framtid ska formas.

Det här är sjätte året som We change arrangeras och Umeå var första anhalten för turnén i år.

En av workshoparna handlade om hur eleverna ser på framtidens universitetsområde, studentbostäder, miljö och transporter. Något som både Sofia Da Alesandro och Kristina Lundgren i som går tredje året uppskattade.

– Jag tycker att det är jättebra eftersom man får en bättre inblick i allt och man får engagera sig, säger Sofia Da Alesandro.

Är det svårt?

– Nej, men jag tycker att det rätt bra att vi får vara med här och påverka hur vi vill att vår framtid ska se ut, säger Kristina Lundgren. Det är bra att man får reda på vad man kan göra.

– Vi är ju ändå generationen som ska ändra allting, det känns lite så, säger Sofia Da Alesandro

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.