”Helt sjukt beslut. Omyndigförklarar västerbottningar” menar Max Jansson, Visit Vasa Foto: Linnea Lindholm, SVT

”Vi är väl inte dumma i huvudet” – Visit Vasa om det finska gränsbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

På måndag öppnar Finland sina gränser till de nordiska och baltiska länderna igen. Men gränsen mot Sverige är fortsatt stängd. – Det här är inte genomtänkt, menar Max Jansson, vd Visit Vasa.

Finland häver från och med måndag de coronarelaterade gränskontrollerna för resor till och från nordiska och baltiska länder. Sverige undantas dock, meddelade inrikesminister Maria Ohisalo under torsdagen.

Visit Vasas vd, Max Jansson, är starkt kritisk till dagens besked att fortsätta hålla stängt mot Sverige. Han menar att beslutet är ett dråpslag mot turism- och hotellnäringen som går på knäna.

– Vad är det som gör att alla andra länder är okej? Är det så att man omyndigförklarar oss i den här delen av norden? Man borde titta regionalt, bland de lägsta coronafallen i Sverige finns i Västerbotten och i Finland i Österbotten.

Vidare menar han att det borde gå att öppna även mot Sverige då det ligger i allas intresse att följa de föreskrifter som finns från myndigheterna. Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.