– Vi kommer att bli den stora nya spelmässan i Sverige, säger mässgeneralen Johan Linder. Foto: SVT

Nordsken: ”Genomslaget över förväntan”

Uppdaterad
Publicerad

Besökstrycket på spelfestivalen Nordsken som genomfördes torsdag till lördag blev så stort att arrangörerna inte ens hann med att registrera alla. – Vi kommer att bli den stora nya spelmässan i Sverige, säger mässgeneralen Johan Linder.

Det är lite vanskligt att leverera siffror, men Johan Linder gör ett försök att ge en bild av besöksantalet under de tre dagar festivalen genomfördes. Festivalen registrerade 2100 unika besökare med ungefär dubbelt så många medföljande barn och ungefär 1000 var betalande. Men arrangörerna hann inte med i tillströmningen av folk som också kunde gå in via biblioteket i Skellefteå.

– Jag har inte fått fram alla siffror ännu men helt klart är genomslaget över förväntan. En realistisk besökssiffra är nog minst 6000, kanske mer troligt ungefär 8000 besökare, menar Johan Linder som är mycket nöjd, eftersom alla han själv pratat med är nöjda.

Satsar på 10 000 besökare

Enligt honom är en viktig hemlighet bakom framgången att de gör det här för besökarna. Det är alltså ingen konsumentmässa utan en upplevelsemässa.

– Men vi har verkligen lyckats få med oss branschen också så nu är frågan bara hur vi ska kunna växla upp det här till nästa år.

Ambitionen är redan satt. Skellefteå ska kunna ta emot 10 000 besökare nästa gång.

– Vi ska förändra Skellefteå, slår spelgeneralen fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.