Foto: TT

”Vi står inte bakom insamlingen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in flera samtal om försök till bedrägerier där personer utger sig för att samla in pengar till döva. Enligt Umeåbon Ulrika Scharff, som utsattes för bedrägeriförsöket, uppgav sig bedragarna samla in pengar till Unicef. Något som föreningen starkt dementerar att de står bakom.

– För det första så arbetar vi inte för de dövas skull, vi är en ideell förening som arbetar för barns rättigheter, och för det andra så arbetar vi inte på det sättet att vi går ut på stan och samlar in pengar, säger Ingeborg Ekbom, pr-ansvarig på Unicef Sverige.

LÄS MER: Polisen varnar för bedragarnas tillvägagångssätt

Efter tipsen om att de misstänkta bedragarna utger sig för att komma från Unicef uppmanar nu kommunikatörerna vid föreningen att gå in på deras nationella hemsida om man vill skänka pengar till Unicef och inte skriva under blanketterna på gatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.