Konstnären Rolf Erling Nygren, hantverkaren Wille Sundqvist och skådisen Warner Oland uppmärksammas i hemkommunen Bjurholm. Arkivbilder. Foto: SVT/TT

Vill hylla kända Bjurholmare

Publicerad

Kommunen håller på att utreda vart ett minnesrum över ortens profiler kan tänkas placeras. Det sedan kommunstyrelsen behandlat en skrivelse där det föreslås att Warner Oland, Rolf Erling Nygren och Wille Sundqvist ska få ett minnesrum, rapporterar Västerbottningen.

Det har tidigare funnits initiativ kring dessa tre profiler, men inget som mynnat ut i något konkret. Men nu har kommunchefen fått uppdrag att utreda vart ett minnesrum kan placeras.

– Vi tyckte också det var viktigt att inte begränsa sig till just tre personer. Det finns fler och även kommande namn, säger kommunalrådet Christina Lidström (M), till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.