Foto: Midway Alignment

Allt fler reser över Kvarken

Publicerad

Det har under ett par månader varit oklart om en ny färja mellan Umeå och Wasa ska gå att finansiera i Kvarken. Trots det visar Wasaline som trafikerar sträckan att passagerarrederiet växer och att antalet resande ökar.

Färjetrafiken mellan Wasa och Umeå har ökat stadigt de senaste månaderna, det visar statistik över de fyra senaste månaderna under 2016. Både när det gäller antalet passagerare och transport av fordon över Kvarken.

I april i år åkte 12 682 personer med färjan över till Wasa. Förra året åkte 10 422 personer. I mars åkte 13 478 personer kontra 8 138 personer året innan.

Besked i juli

Det finns inga löften om statliga pengar från den svenska regeringen till den planerade färjan över Kvarken. I början av juli kommer besked från EU-kommissionen om färjan får ekonomiskt stöd eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvarkentrafiken

Mer i ämnet