Willy Pettersson vill kandidera för SD i valet. Samtidigt har han skrivit inlägg på sina facebooksidan – som kan ses som främlingsfientliga. Foto: SVT/arkiv.

Willy Pettersson vill bli politiker för SD

Publicerad

Umeåprofilen Willy Pettersson, som länge visat stort engagemang för utsatta grupper i samhället, vill bli politiker.

Han kontaktade i höstas Sverigedemokraterna och vill kandidera till Umeå kommunfullmäktige. Där vill han helst driva frågor som rör missbruksvård och invandring. Han har tidigare varit i kontakt med Socialdemokraterna, men han anser att hans åsikter inte plockades upp.

-  Sverigedemokraterna lyssnar mera, och jag tycker inte om den invandrarpolitiken vi har, därför sökte jag mig till det partiet, säger Pettersson.

Enligt länsordföranden Petter Nilsson är det kommunföreningen som klubbar listan i februari, och då avgörs det om Pettersson finns med.

Vid valet 2014 fick SD två mandat i kommunfullmäktige, Petter Nilsson och Henrik Agerhäll valdes in, Agerhäll är numera politisk vilde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.