Sportchefen Danny Persson vet ännu inte om den planerade matchens på söndag blir av. Foto: SVT

Sportchefen om ytterligare smitta i laget: ”Finns en oro”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen mottog ytterligare fyra stycken spelare i Umeå FC:s trupp besked om att de testat positivt för Covid-19. Sportchefen Danny Persson vet ännu inte om den planerade matchens på söndag blir av.

I tisdags berättade SVT Nyheter Västerbotten att sex spelare och tränare testats positiva för covid-19. Nu har laget konstaterat ytterligare fyra fall efter provtagning.

– Det är svårt. Vi ställde alla som visade symtom åt sidan. När de nya provresultaten kom visade det sig att det var fler positiva fall – personer som inte haft några symtom alls, säger sportchefen Danny Persson.

Laget väntar även in två ytterligare svar från spelare och ledare som uppvisat symptom. Träningsverksamheten är pausad sedan det första bekräftade fallet i tisdags.

Oklart läge inför söndag

Sportchefen Danny Persson vet ännu inte om den planerade matchen på söndag blir av. Klubben har fortsatt dialog med Smittskydd Umeå.

– Det är svårt att säga nu om det blir något. Det finns en oro för hur läget ser ut och hur det utvecklas, säger Danny Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer