Tidigare har det funnits tillfälliga kameror i Sundsvalls centrum, som på bilden. Men nu kommer ett 15-tal fasta bevakningskameror monteras. Foto: SVT

15-tal fasta bevakningskameror monteras i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Nu sätter polisen upp ett 15-tal kameror i Sundsvalls centrum, en del av lokalpolisområdets brottsförebyggande och utredande arbete. Kamerorna är placerade på strategiskt utvalda platser i centrum.

– Det är tänkt att de här bevakningskamerorna ska sitta uppe i flera år, säger Christian Hald, samordnare för polisens kameraprojekt i Västernorrland.

SVT Västernorrland har tidigare berättat om bevakningskameror i Skönsberg och Nacksta. Men där är kamerorna endast tillfälliga. Men kamerorna som monteras i centrum just nu kommer att sitta i många år.

SVT: Vad är beror det på att det är fasta i centrum och tillfälliga kameror i Nacksta och Skönsberg?

– Det är för att vi har testat oss fram i Nacksta och Skönsberg. Det är samma kamera, det är bara skillnad på monteringen, med kablar och så där, säger Christian Hald.

I Skönsberg och Nacksta kommer de tillfälliga kamerorna endast sitta uppe året ut. Men kamerorna som monteras i Sundsvall just nu kommer sitta i många år, berättar Christian Hald som jobbar som samordnare för polisens kameraprojekt i Västernorrland.

SVT: Vad har ni för planer för bevakning i övriga länet?

– Just nu har vi ingenting fast, men vi planerar för att montera bevakningskameror i Kramfors. Men det kommer inte bli förrän till hösten. I övrigt är det inget aktuellt i länet just nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.