Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christian Hald, samordnare för polisens kameraprojekt i Västernorrland, berättar i klippet om satsningen på kameraövervakning på ett tiotal platser i Skönsberg och Nacksta i Sundsvall. Foto: Peter Nässén SVT

Polisen sätter upp övervakningskameror i Sundsvall – ska motverka droghandel

Uppdaterad
Publicerad

Elva personer sitter häktade efter razzian i Sundsvall för några veckor sedan, men polisen fortsätter kampen mot narkotikahandeln.

Nu med tillfälliga övervakningskameror i två bostadsområden.

Narkotikahandeln i Sundsvall uppges vara en starkt bidragande orsak till den senaste tidens gängvåld i Stockholm. Två olika kriminella grupperingar slåss enligt polisen om att kontrollera knarkhandeln och i slutet av januari gjorde polisen en stor razzia i Sundsvall. Nu sitter totalt elva personer häktade.

Polisen utökar nu kampen mot knarket genom att sätta upp ett tiotal tillfälliga övervakningskameror i bostadsområdena Nacksta och Skönsberg.

Knarkkriget i Sundsvall

-  Ja, nu provar vi väl det här också, att använda kameror som ett hjälpmedel, säger Christian Hald, samordnare för polisens kameraprojekt i Västernorrland.

Fler kameror i framtiden

Kamerorna är bland annat inlånade från andra delar av länet och är bara planerade att sitta uppe i tre månader, vilket styrs av kameralagen. Men om det behövs kan de även bli kvar en längre tid.

– Den nya regeringen har ju sagt att de vill att både vi inom polisen och även kommunen ska satsa mer på i framtiden, säger Christian Hald.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet