Polarbröd varslar totalt 23 tjänster vid anläggningarna i Bredbyn och Älvsbyn. Foto: Henrik Montgomery/TT

14 personer varslas från Polarbröd i Bredbyn

Uppdaterad
Publicerad

Polarbröd varslar 14 personer från Polarbröd i Bredbyn, vilket Örnsköldsviks Allehanda var först med att berätta. Ytterligare nio personer varslas från anläggningen i Älvsbyn.

Samtliga 23 tjänster som varslas arbetar i kollektivet. I ett pressmeddelande konstaterar Polarbröds VD Anders E Johansson, att omställningen är nödvändig för att de anpassar sig efter bland annat förändrade konsumtionsmönster.

Samtidigt meddelar Polarbröd att de planerar investeringar med fokus på framtidens teknik och hållbar produktion på båda orterna.

– Inte ens Polarbröd står opåverkade av det som händer i omvärlden just nu. Det är naturligtvis tråkigt att vi behöver genomföra detta, men det är nödvändigt att vi anpassar oss till de förändringar vi nu ser i omvärlden, skriver Anders E Johansson i pressmeddelandet.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.